Според здравния министър не се наблюдава по-висок от очаквания натиск върху системата в Ямбол

Ямбол, 23.03.2021 г.

По отношение готовността на болниците за лечение на пациенти с доказана коронавирусна инфекция на този етап в област Ямбол не се наблюдава по-висок от очаквания натиск върху системата. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии в Ямбол, където се запозна със създадената от лечебните заведения организация за справяне с покачващите се нива на заболяемостта от COVID-19, твърдят от пресцентъра на здравното министерство.

Той съобщи, че 14-дневната заболяемост в областта e 572 на 100 хил. души население. Разкрити са общо 138 легла за консервативно лечение на пациенти с COVID-19, от които заети са 132. Интензивните легла са 9, 8 от тях са заети, като има възможност леглата за интензивно лечение да бъдат увеличени до 14. Под специално наблюдение в областната болница „Св. Пантелеймон“ в момента са две бременни жени, както и родилка с бебето ѝ. Между 70 и 80 повиквания дневно обслужва Центърът за спешна медицинска помощ – Ямбол, като 60% от тях са за граждани с COVID-19, стана ясно от думите на здравния министър.

От министерството не съобщават нищо за строителството на новия болничен комплекс, който дойде да инспектира здравният министър и се използва за предизборна пропаганда от ямболските кандидати на управляващата партия.

About the Author :

Leave a reply