Спешни мерки за ограничаване на скоростта на кръстовището на разклона за Калчево, изграждат вибрираща маркировка

IMG_2412Областната комисия по безопасност на движението по пътищата бе свикана от областния управител на област Ямбол Димитър Иванов във връзка със зачестили тежки инциденти на едни от най-натоварените кръстовища в областта. Става дума за кръстовището на път І-7 и ІІ-53, към с. Калчево и кръстовището от с. Чарган към с. Могила. Визираните пътища са от републиканската пътна мрежа.

„Последният трагичен инцидент, макар да е заради неспазване на правилата за движение, ние сме длъжни да направим необходимото и да вземем бързи превантивни мерки за ограничаване на скоростта в тези две кръстовища“, каза областният управител.

IMG_2414От „Пътна полиция“ Ямбол след пореден оглед на мястото изразиха становището, че това са добре регулирани кръстовища с всички необходими знаци за републикански път, но въпреки това ще предприемат допълнителни мерки за контрол на скоростта в пътния участък на Калчево, освен с автоматизирана система и последващо спиране за проверка. Друга конкретна мярка е поставянето на пътен знак на път І-7 на български и английски език за опасно кръстовище.

След обстойно обсъждане членовете на областната комисия взеха решение на двете кръстовища да бъде положена вибрираща маркировка, която да ограничи скоростта преди кръстовището. В името на безопасността тя ще бъде положена дори и при минусови температури. Очакването на областния управител е до няколко седмици вибриращата маркировка да е факт.

About the Author :

1 Comment to “Спешни мерки за ограничаване на скоростта на кръстовището на разклона за Калчево, изграждат вибрираща маркировка”
  • анКа
    December 7, 2016 - Reply

    Ако имаше държавници в тази страна, щяха да възстановят ж.п. линиите и рампите за качване на турските камиони и да ги задължат да пресичат България чрез държавната компания “БДЖ”. Транзитните такси, платени от турските тирове, трошащи нашите пътища и избиващи нашето население по кръстовищата при катастрофи, не могат да оправдаят и да възстановят по никакъв начин разходите и жертвите на българския народ.

Leave a reply