Специална награда от Рожен за млади самодейци от Чарган

???????????????????????????????Още една престижна награда спечелиха тунджанските самодейци от Националния събор на народното творчество и животновъдство „РОЖЕН 2015“.

Носител на Специалната наградана фолклорен конкурс „РОЖЕН” 2015,предоставяна от Ротари клуб – София Интернешънъл с президент за 2014-2015 г. инж. Радка Стаменова, беше присъдена на младежки танцов състав „Чаргански ритми“ към народно читалище „Просвета-1928“, село Чарган, община „Тунджа“. ???????????????????????????????Ръководител – хореограф на състава е Мая Барбазонова. Отличието е получено за точното и вдъхновено представяне на автентични хора от чарганско. Специалната награда, Грамота и парична премия ще бъдат връчени на 8 октомври 2015 година в Първо студио на Националното радио по време на концерт по повод 100 години от рождението на кавалджията Цвятко Благоев. Младите танцьори са поканени да вземат участие в представителния концерт.

1aТанцовият състав е създаден през месец май 2014 година. В него участват над 20любители танцьори на възраст от 13 до 70 години. Още с първото си официално явяване на „голямата сцена“ на Втория национален фолклорен конкурс „С песните и танците на Тракия“ – гр. Варна, младите танцьори се завърнаха с награда. Уверени сме, че ще прибавят в колекцията си още много награди, защото обичат българските народни танци и вдъхновено ги пресъздават.

???????????????????????????????Заедно с танцовия състав, участие в Рожен взе и певческата група към читалището в Чарган. Техните песни бяха оценени от представителите на Програма Хоризонт от Националното радио и веднага след участието на сцената, певиците бяха поканени в студиото за запис на място. Скоро очакваме да чуем техните изпълнения и в националния ефир!

???????????????????????????????

 

About the Author :