Спектакълът “Част от колекция” с Иван Юруков гостува в Ямбол на 3 септември

Ямбол, 21. 08. 2020 г.

Спектакълът “Част от колекция” с автор Иван Юруков ще гостува на Ямбол на 3-ти септември в Лятното кино. Събитието ще се състои със съдействието на Регионален исторически музей Ямбол и община Ямбол. 

Театрално-музикалният пърформанс е по текстове на Димитър Воев, най-известен като основател на култовата българска група „Нова генерация“, той белязва българската музикална сцена със стихове, които всеки ценител е способен да разпознае. Eдна “прозаична игра”, вдъхновена от фрагменти от книгата “Поздрави от мен Боговете”. 

Авторът на композицията и режисьор на спектакъла Иван Юруков, участващите актьори Николай Димитров /театър „София”/, Стоян Младенов /Малък градски театър „Зад канала“/, театралният композитор и диригент Милен Апостолов и авторката на костюмите Ясмин Мандели, създават спектакъл, който грабва зрителя с дълбочината и актуалността си. Богатството на поезията и музиката на Воев са поднесени с ирония на словото, красота на акустичните аранжименти (цигулка, пиано, китара, кахон, укулеле) и онези точно намерени моменти, когато актьорите слагат перука или друг реквизит и вече магията на театралността съвсем нахлува яростно в атмосферата на спектакъла. Квартетът е част от група “Терпентина”.

До момента публиката на няколко български града имаше възможността да се потопи в 60-минутната магия, наречена “Част от колекция”. Представлението бе играно в Нов театър НДК в София, в римските останки “Сексагинта Приста” в Русе, в Базиликата в град Сандански, в средновековната крепост “Туида” в Сливен, както и в Ловешката средновековна крепост. На 27 август негов домакин ще бъде Народен театър “Иван Вазов” (SOLD OUT), на 4 септември спектакълът ще стане част от фестивала “Аполония”, на 5-ти септември ще гостува на Експозиционен център “Флора” в Бургас, а на 17-ти септември на Лятното кино в гр. Пловдив.

Билети за предствлението в Лятното кино в гр. Ямбол могат да бъдат закупени на касата на Регионалния исторически музей или онлайн на адрес:
https://epaygo.bg/2872046772

Онлайн билетите за останалите участия също могат да бъдат намерени в сайта epaygo.bg.

About the Author :

Leave a reply