Спасяват болницата в Елхово с 1 милион лева

Elhovskata bolnicaAБолницата в Елхово, поради огромната и задлъжност през последните три-четири години, дълговете вече са стигнали над 1 милион лева, е включена в националния списък от 50 болници, за които ще има държавно подпомагане и субсидия, заяви днес на пресконференция народният представител от БСП Атанас Мерджанов.
„Това, без съмнение, е един успех за нас. Разбира се, това няма да реши докрай проблемите на здравеопазването в Елхово и в региона. Направихме няколко срещи, включително и с болницата на МВР, да бъдат сключени договорни отношения предвид обслужването на Разпределителния център за бежанците, допълни по тази тема заместник-председателят на парламентарната група на „Коалиция за България”.
Атанас Мерджанов не каза нищо друго по въпроса, но той е родом от Елхово и би трябвало да се подразбира, че много тежкото финансово положение на тамошната болница е била поставено от различни фактори на елховско ниво, на видно място в дневния му ред.
Многопрофилната болница за активно лечение бе на косъм от закриване по време на управлението на ГЕРБ и тогава кметът на общината Петър Киров протестира многократно пред депутатите от партията на Бойко Борисов Александър Стойков и Светослав Тончев, както и пред областния управител, по онова време Таня Димитрова. В крайна сметка болницата в крайграничния район получи и тогава финансова инжекция, но явно там нещата не вървят както трябва, щом сега пак се налага да се наливат пари, и то над 1 милион лева.

About the Author :