„Спаси живота на децата”

DSC02337Във връзка с Глобалната седмица по пътна безопасност на ООН и Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец в ОУ „Св. Св. Кирил Методий” – с. Веселиново, община „Тунджа“, област Ямбол, се проведоха различни дейности и мероприятия под мотото „Спаси живота на децата!”.

Ирина Георгиева, бивш възпитаник на училището и доброволец за Българския младежки Червен кръст, изнесе на учениците увлекателна беседа за правилата за движението, за оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия, поведение при природни бедствия, как да помагаме на деца в неравностойно положение.

20150508_114653Децата подготвиха и представиха различни презентации на теми: „Пътна безопасност – да се предпазим от инциденти”, „Не карай пил – искам да порасна”.

Малчуганите и учениците взеха участие в обявения конкурс за рисунка под надслов „Аз съм пешеходец”, „Безопасността на пътя е живот”. Творбите бяха представени на пъстро табло.

Денят завърши със символично награждаване на най-отличилите се участници, а всички ученици получиха своя урок по милосърдие и безопасност на пътя.

Таня Белчева, директор на ОУ „Св. Св. Кирил Методий” с. Веселиново

About the Author :