„Спартак” – Плевен не хвана ръка от Безистена

???????????????????????????????В мача в събота в зала „Диана” плевенският „Спартак” опита да реши мача в своя полза и с традиционната за северняците далечна стрелба. Този сезон, за разлика от предните два-три шампионата, плевенчани са по-добри в този елемент, ала срещу „Ямбол” тройките им останаха само желание.

Цели 25 стрелби от Безистена направиха спартаковци, едва пет пъти изстрелите бяха точни, а с 20 процента успеваемост от тази зона, шансовете им бяха особено големи. В „отличник”за съперника се превърна крилото Веселин Георгиев, който на пет пъти стреля от Безистена и нито веднъж нямаше успех. Плеймейкърът на Плевен Груев също опита доста изстрели за три точки, ала от осем опита едва веднъж попадна в целта.

„Ямбол” също нямаше голям ден от далечната дистанция, но все пак вкара 4 от 17 опита, което е 23,53 процента успеваемост.  Нашите спечелиха и борбите, те имат 37 срещу 30 на противника си, който обаче нямаше и кой знае какви високи играчи. Уникална стрелба даде за две точки Савич от гостите, който наниза 8 от 8 опита. Всъщност, той и тежкото крило  Маринчешки, държаха основно Плевен в битката, другите им съотборници така и не сработиха в нужната степен.

Или „Ямбол” не им даде, което вече е плюс за треньора ни Петър Петров , познаващ отлично нещата в бившия си клуб.

About the Author :