Софтуерният университет организира двумесечно безплатно обучение в Ямбол

free-trainings-for-software-developersСофтуерният университет ще включи Ямбол в най-мащабната си инициатива – провеждането на безплатни обучения по програмиране в 38 града в цялата страна. В Ямбол ще се проведе безплатното обучение “Основи на програмирането”.

От университета съобщават, че курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока. Сайтът на университета е https://softuni.bg/.

Кандидатстването (https://softuni.bg/apply) за обучението ще продължи до 28-ми септември (включително). Курсът ще започне на 7 октомври и ще продължи 2 месеца. Мястото за провеждане на занятията ще е сградата на ОУ “Любен Каравелов”. От университета благодарят за подкрепата на община Ямбол и ОУ „Любен Каравелов“.

Мисията на Софтуерния университет е да предостави качествено и достъпно обучение на всички желаещи и чрез този проект имат възможност да дадат шанс на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения, да се включат и да се докоснат до невероятния свят на програмирането! От екипа изразяват рабодст, че  правят крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безраработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места.

About the Author :