Софиянец с голямата награда от фотоконкурса „Кукерландия”

???????????????????????????????Софиянецът Константин Стойчев спечели първа награда от 12-то издание на международния фотоконкурс „Кукерландия”. Седемчленното жури, съставено все от асове във фотографията, изпита трудности при определянето на наградите, заради високото качество на снимките и попаденията в много от тях.

Втората награда бе присъдена на победителя от миналата година, Жечо Планински от Бургас, който този път участва с една „кавър” версия на „Шарено”, снимката грабнала първото място през 2015 година, и с фотоси, в които бе хванал страхотно човешки състояния от кукерски игри.

Именно лицата и очите на кукерите бяха този път епицентър на фотографиите, а не толкова костюмите на маскарадните участници, колкото и те да са пищни.

Трета награда заслужи също автор от Бургас, това е Александър Стоянов. Той  сподели, че изпитвал огромни колебания дали изобщо да участва във фотоконкурса, но се престрашил, а в крайна сметка излезе от галерия „Жорж Папазов” и с още една награда. Вторият му приз бе присъден от списание „Вагабонд”, чийто главен редактор Антоний Георгиев е сред традиционните членове на журито.

В тазгодишното издание на международния конкурс „Кукерландия” участваха автори с общо 405 фотографии, до финала стигнаха 40 фотоса.

About the Author :