СОУ ”П. Яворов” се подготвя за празника

photo_verybig_888520От 15 до 24 април най-голямото учебно заведение в община Стралджа, СОУ”П.Яворов”, ще проведе поредните дни посветени на патрона. В утвърдения от директора Валентина Маринова  план са включени разнообразни прояви, които ще увлекат всички ученици и учители.

Празниците стартират с поднасяне на венци пред паметника на поета в Стралджа. Щафетни игри   ще амбицират  първолаците да покажат какво могат. „Магията на химията” включва забавни опити, които да предизвикат интерес към науката. Майсторството да рисуват на асфалт ще демонстрират отново децата от първи клас, учениците от V-VІІІ клас ще участват в състезание „Бързи, смели, сръчни”. Състезанието по физика на името на „Лиляна Богашева” е трето поред и истинско предизвикателство за тези, които обичат този труден  предмет.

Възстановка по  създаването на поемата „Арменци” подготвят учениците от VІ клас. „Яворов в детските очи” е темата, която ще разработят децата от VІІ клас пред първокласниците с идеята да представят  твореца и неговото богато творчество. Училищната конференция „Ученици и учители заедно за привлекателно училище” цели да предизвика чувства на съзидателност, инициативност, творчество и любов към родното училище.  Ще последва  празничен концерт с участието на ученици от ІІІ и ІV клас. Добра идея е и  подготовката на „Магията на шампионската лига”, дело на V-VІІІ клас., както и празникът на приказките за ІІ клас  „Приказен свят”. Любопитство има  към изложбата на предмети, изработени в часовете по технологии. Към една друга тема обръщат внимание учениците от ХІ клас – „Априлското въстание в българската литература” ще разшири знанията, ще покаже неугасимия свободолюбив дух на България. Кръглата маса„Денят на Земята” ще бъде дело на учениците от VІІ-VІІІ клас. „Страници от великата победа” е темата,  която избират петокласниците. На финала на Яворовите дни е ученическото самоуправление когато малки и по-големи деца умело ще влязат в ролята на своите учители,  ще преподават уроците, ще дават доказателства за интерес към учителската професия.

About the Author :