„Сорт комерс” е големият инвеститор на Ямболска област за 2016 г.

IMG_2447Инвеститор на годината в Ямболска област  за 2016 година в категория „Големи предприятия” е „Сорт комерс”  ЕООД.  Церемонията по връчване на наградите беше част от заседание на Областния съвет за развитие, на което областният управител на Ямбол Димитър Иванов, кметове на общини и членове на Областния съвет за развитие връчиха тазгодишните награди  на отличилите се инвеститори през 2016 година в областта.

Конкурсът „Инвеститор на годината” се провежда за единадесета поредна година и популяризира фирмите и организациите с принос към икономиката на област Ямбол.

IMG_2453Областният управител Димитър Иванов приветства гостите с думите: „И тази година в област Ямбол бяха направени значителни инвестиции. Отличените в тази инициатива на Областния съвет за развитие са само част от успешно работещият бизнес в Ямбол и региона. Убеден съм, успешни инициативи ще има и през следващата година и област Ямбол ще е отново привлекателно място за инвестиции”.

Според регламента на организация на конкурса „Инвеститор на годината 2016” фирмите бяха номинирани в три категории – Големи предприятия с 250 и повече заети лица, Средни предприятия от 50 до 249 заети и Малки предприятия с до 49 наети лица.

IMG_2439В категория „ Малки  предприятия” бяха номинирани „Биосим“ ЕООД, „Контраст 94“ ЕООД и „Тенев и Харалампус“ ООД. „Инвеститор на годината 2016” в област Ямбол в категория „Малки предприятия“ е фирма „Биосим“. Фирмата се занимава със зърно и хлебопроизводство. През 2016 г. е направила инвестиции за 600 000 лв., разкрила е 12 нови постоянни работни места и 27 със сезонна заетост.

IMG_2432В категория „ Средни  предприятия” номинациите са само две – „Джамбаз“ ООД и „Елопар“ ООД, за инвеститор на годината беше обявена фирма „Джамбаз”. Тя е производител на тютюн и е направила инвестиции за 750 000 лв.

В категория „ Големи предприятия”бяха номинирани „Сорт комерс“ ЕООД, „Виденов груп“ ООД и „Язаки България“ ЕООД.

Спечелилата фирма, която се занимава със сортиране на битови отпадици „Сорт комерс” е въвела иновативно производство, разкривайки втора линия за сортиране, и е осигурила 47 нови работни места.

С пожелание за повече инвестиции, инвеститори и повече социално значими проекти в област Ямбол през 2016 година, областният управител Димитър Иванов закри заседанието.

About the Author :

Leave a reply