Смяната на шефа на Болницата – въпрос на дни

ДимановДните на управителя на държавната болница в Ямбол „Свети Панталеймон” д-р Любомир Маринов са преброени, уточниха фактори от различни политически формации. Влезлият в директорския кабинет невролог, съпруг на общинската съветничка от БСП Антоанета Антонова, която е в местния законодателен орган от дълги години, избягва упорито и последователно всякакви медийни изяви, и не е ясно от доста време в какво финансово състояние е повереното му здравно заведение.

Държавната болница обаче, още от епохата на земеделеца д-р Борис Чорбаджийски, се слави с това, че сметките й все излизат, и досега нито веднъж не е попадала в списъка на тези дружества, които са затънали до шия в дългове. Предишният управител, д-р Панайот Диманов, също не допусна да се килне кораба. Именно неговото име, съвсем очаквано, се спряга за нов стар шеф на „Свети Панталеймон”. Диманов бе кандидат за депутат от листата на ГЕРБ на извънредните парламентарни избори, провели се на 5 октомври, и в неговата лоялност към правителството на Бойко Борисов не може да има съмнение.

След като БСП излъчи правителство с премиер Пламен Орешарски, не закъсня и мечът, който се стовари върху д-р Диманов. Той не се върна в отделението по хемодиализа, на което беше началник, и след размисли от страна на кмета на Ямбол и областен лидер на ГЕРБ Георги Славов, ексшефът на болницата бе назначен за управител на Дом Стари хора. Въпреки че нямаше никакъв опит в тази сфера и че там повече от 20 години начело успешно бе Милко Димитров.

За да не е съвсем брутална пиесата, ГЕРБ измислиха длъжността зам.-управител и на нея пратиха Димитров.

Напролет вероятно д-р Любомир Маринов ще опразни директорския кабинет в държавната болница, за да стане нужното, според някои, прочистване на апарата.

About the Author :

1 Comment to “Смяната на шефа на Болницата – въпрос на дни”
  • Весела
    February 6, 2015 - Reply

    Всъщност, проблемът на болниците не са Чорбаджийски, Диманов, Маринов. Те са следствие от най-тъжната истина у нас – човешкият живот няма стойност, хората, които имат възможност не се лекуват в Ямбол, улицата, на която е болницата, в посока центъра вече се превърна в улица на погребалните агенции. Какъв по-голям знак за професионалната и човешка безпомощност на така наречената болница и ефекта от вложените в нея публични финанси.

Leave a reply