Случаите на Ковид 19 в Ямболска област станаха 102, починалите са 10

Ямбол, 18.05.2020

Случаите на Ковид 19 в Ямболска област вече са 102, а починалите 10, показва справката, която води Регионалната здравна инспекция. От тях 52 са под домашно лечение, 33 са в болница, а излекуваните са 7.

Тези данни са с по един повече при диагностицираните и при починалите, но те са реални.

Със съобщените сутринта две нови положителни проби на брифинга на Националния оперативен щаб случаите в Ямболска област трябваше да бъдат 101, но се оказа, че има ямболлия, който се е тествал с PSR-тест в частна лаборатория  в Сливен, но се води към пациентите на Ямбол.

Още по-голямо е объркването с десетия починал. Положителната му проба е излязла след настъпването на смъртта и затова се води починал от коронавирус, но не стана ясно кога точно се е случило това.

От четвъртък няма нови положителни проби от поставения под блокада квартал „Райна Княгиня“ заедно с 14 улици. Всички положителни проби оттогава досега – 16, са на жители на Ямбол от други квартали и от региона.

Според областния управител в 90 % от случаите на заразените става въпрос за пътуване до друг град или за завърнал се от чужбина роднина.

Няма община в региона, в която да няма регистрирана положителна проба.

Кметът на Ямбол съобщи, че новите случаи са в кварталите „Каргон“, „Златен рог“, „Аврен“ и Централна градска част, но нито един от заразените не е имал контакти с жители на блокирания район на Ямбол.

About the Author :

1 Comment to “Случаите на Ковид 19 в Ямболска област станаха 102, починалите са 10”
  • кърлежи
    May 18, 2020 - Reply

    Да отварят още едно отделение за болести причинени от кърлежи.Не е пръскано от миналата година!Кажете на бавномислещия кмет, че градът не е само централните улици!

Leave a reply