Модерна оранжерия за отглеждане на канабис разкриха служители от ОДМВР-Ямбол

??????????Служители на ОД на МВР-Ямбол, разкриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис, съобщават от пресцентъра на полицията. 42-годишен мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпление.

Специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена на 3 март в областния град.  В хода й са извършени процесуално-следствени действия в жилище на ул. „Търговска“, обитавано от 42-годишен мъж. В една от стаите е установена модерна оранжерия с топлоизолация и изградени отоплителна, влагоподдържаща и вентилационна системи. Намерени са  13 растения с височина около 150 см във вегатативен стадий на зрялост, които на наркотест реагирали на канабис. В жилището е намерен и един джъмпер с 3 глави канабис, електронна везна, както и голямо ??????????количество торове и препарати за отглеждане на растенията.

42-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. В рамките на образуваното досъдебно производство му е  предявено обвинение за извършено престъпление по чл. 354а , ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.


About the Author :