Сливенският епархийски съвет извести за кончината на Стефан Лазаров

 

big_647Блажен е пътят, по който вървиш днес, душо,

защото ти е приготвено място за почивка.

Сливенският епархийски съвет, с дълбоко опечаление, известява на клира и православните християни от Сливенска епархия, че на 4 юни 2019 година след кратко боледуване

ПОЧИНА

инженер СТЕФАН СТЕФАНОВ ЛАЗАРОВ

от гр. Ямбол член на Сливенския епархийски съвет

на 67 години

 

Инженер Стефан Стефанов Лазаров е роден на 19 август 1951 година в гр. Ямбол. Завършил е МИ гр. Варна.

Роден и израснал в православно християнско семейство Стефан Лазаров имаше голяма вяра в Бога и през целия си съзнателен живот бе лоялен и ревностен член на Българската православна църква и в частност на Сливенска епархия. В битността му на член на Сливенския епархийски съвет през шест последователни мандата, той бе изключително полезен при решаването на всички административни и финансово- стопански въпроси.

Близо четвърт столетие от своя земен път г-н Лазаров посвети в полза на Сливенска епархия и остави трайна диря в нейната най-нова история.

Ние ще запомним светлия му лик не само с неговата компетентност, но и с всеотдайната му църковност , голямото му смирение и преданост на делото, в което се беше посветил. С неговата кончина Сливенската епархийска църква се лиши от един ревностен сътрудник.

Молитвено се отправяме към Всеподателя Бога да всели и упокои в лоното на Авраама душата на новопредставилия се наш брат там, където сияет лицата на всички праведници.

БОГ ДА ГО ПРОСТИ !

ВЕЧНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА МУ!

Опелото ще се извърши на 5 юни, 2019 година в храм „ Св. Николай Чудотворец” гр. Ямбол в 12 часа.

About the Author :