Слави Трифонов в Ямбол : “Опитвам се да спестя кръвта”

slavi„Идвам тук по покана, и чакам вашите въпроси, иначе се чувствам странно”, каза в пролога на срещата си с ямболлии в събота, 15 октомври, в зала „Диана” Слави Трифонов. От кой точно е поканен край Тунджа емблематичният водещ, не стана ясно, но „Делник” разбра от свои източници, че неправителствената организация „Днес”, оглавявана от Стойка Желязкова, е свързана с идването на Трифонов в града ни.

Слави Трифонов се появи леко накуцвайки, бе облечен спортно почти – анцуг и късо кожено яке, съпроводен от шефа на сценаристите в Шоуто си, Тошко Йорданов, и Ивайло Вълчев. Охрана от поне трима души бдеше по време на срещата за безопасността на Трифонов.

Той бе в зала „Диана” във връзка с предстоящия референдум, както бе обявено и на афишите, но ямболската публика искаше да пита за почти всичко. Нещата можеха да отлепят и до полунощ, ако Слави не бе спрял след час и половина въпроси и отговори, сбирката.

„Разсъждавам много по въпроса за властта, по-скоро е въпрос на народопсихология. Обществото, в голямата си част, не е наясно кой има право да управлява. То дава това право на политиците, тях счита за свой началник, вместо да е обратното. Всичко зависи от вас, но трябва да се вложат усилия, да не мислите, че с магия съм си изпял песните и съм станал Слави Трифонов”, каза шоуменът в зала „Диана”.

Спортната зала бе пълна във всичките три сектора, пред които бяха Трифонов и компания, като за намиращия се в родния си град Тошко Йорданов, шефът му в началото заяви: ”Измъква се като пръдня из гащи, вместо да каже нещо надълго”. Надълго, то си бе ясно, говори Трифонов.

„ Повечето от политиците мислят, че аз играя някаква роля с референдума. Явно кризата не е само сред политиците в България, тя е в световен мащаб – виждате какво представлява Доналд Тръмп и съпругата на Бил Клинтън, или пък Меркел, която покани мигрантите, а сетне се чуди какво да ги прави”, каза един от асовете в родния шоу бизнес.

„Референдумът за мен не е като спринт, а като маратон. Участието в него е само началото на нашите действия. Нещата ще зависят от това колко хора ще гласуват на него, и дали ще има събуждане. Напрежението се трупа у хората и следващият ход ще бъде революционен, ще има тогава кръв. Аз се опитвам да спестя кръвта”, подчерта Слави Трифонов.

Борислав Ненов

 

About the Author :