Слабо ямболско представяне срещу Холандия

638-397-bylgariia-basketbol-myzheСлабо се представиха ямболските състезатели в националния баскетболен тим срещу Холандия. В ниската земя трикольорите за втори път паднаха от „лалетата”, този път с 66:57, след много слаба игра след полувремето.

Стартов играч за България бе центърът на „Ямбол” Костадин Маршавелски, който се появи като титуляр поради контузия на бившия състезател на нашия клуб Николай Върбанов. Маршавелски бе на терена 20 минути, вкара само 4 точки, спечели 4 борби, а коефициентът му на полезно действие е 6. За неговите 211 сантиметра и при стажа му из Колежанската лига на САЩ, както и в първенството на Испания, приносът му за националния тим е малък.

Една от големите надежди на българския баскетбол, Павлин Иванов, играл доскоро с екипа на „Ямбол”, е в игра 18 минути, но с нищо не впечатлява. 21-годишният гард завършва с 2 точки, 2 асистенции и 0 борби. Павлин почти не е стрелял в коша на Холандия, има само два изстрела за две точки и един от тройката, а на него, поне на този етап, стрелбата му е най-силното качество.

Третият ямболски състезател в тима – Павел Маринов, влиза колкото да се каже, че е пуснат в игра – само за 4 минути. Лекото крило на „Балкан” има 1 борба, но за толкова игрово време трудно може да се очаква той да се разгърне.

About the Author :