Ситуацията с коронавируса става все по-динамична – нови 48 случая, лабораториите не смогват да въвеждат резултатите

Ямбол, 4.11.2020 г.

Нови 48 положителни проби отчита за Ямболска област Единният информационен портал за изминалото денонощие, но реално пробите не са само за 24 часа, а са и от по-ранни дни, защото лабораториите не смогват да въвеждат резултатите, обясни д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол. Общият брой на диагностицираните с коронавирус в Ямболска област е 858.

Сред новозаразените са две деца на 9 и на 13 години, заради които ще има поставени под карантина две паралелки в две различни училища. С положителни проби са и помощник възпитател и учител в детска градина, медицински специалист, лекар, служител в общинска администрация „Тунджа“, граничен полицай и много други, но все още здравните инспектори не успяват да обработят всички въведени резултати.

Под карантина са 554 души. Заради динамичната ситуация непрекъснато се променят и  данните за хоспитализирани, на домашно лечение и излекувани. На този етап е ясно, че излекуваните са 493, починалите остават 36, а активните случаи са 329.

Към 10 часа днес в болниците в региона с доказани положителни проби и със симптоми за Ковид 19 са настанени общо 46 души.

Ситуацията е много динамична, но все още успяваме да даваме направления за PSR –тестове на пациенти със симптоматика за коронавирус, коментира още д-р Генчева. Тя подчерта, че на този етап има добра координация с личните лекари, които им се обаждат, казват им симптомите и те издават направления на изпратените пациенти. От 22 дадени направления за PSR –тестове вчера, положителните проби са 19.

About the Author :

Leave a reply