Сирачета спасиха паралелка в ОУ „Хр.Смирненски”

DIGITAL CAMERAЯмболският общински съвет погледна благосклонно към основно училище „Христо Смирненски” и на последната си сесия старейшините гласуваха за дофинансиране на маломерна паралелка в школото.
Вместо нужният минимум от 16 ученици, в една от паралелките, 4 „А” клас, има 15 деца и по правилата в образованието, тя не би трябвало да съществува. Местният парламент обаче подкрепи предложението на кмета за дофинансиране на маломерната паралелка, като в случая натежа наличието в нея на седем ученици от Дома за деца лишени от родителски грижи „Юрий Гагарин”.
В аргументацията на кмета на община Ямбол се изтъкваше, че в паралелката има и четири деца, които пътуват от близките села, но такива ученици има във всяко ямболско училище, така че сирачетата спасиха от още един проблем ОУ „Хр. Смирненски”.
Върнатият от съда директор Димитър Бояджиев не може да встъпи в длъжност, твърдят от просветния инспекторат, понеже имало обжалване от страна на училището срещу решението на Ямболския Окръжен съд. При това положение, делото е вече в компетенцията на Върховния касационен съд, заявиха още от инспектората.

About the Author :