Сираков остана, доказа се срещу „Берое”

G_SirakovAГардът на баскетболния „Ямбол” Георги Сираков остана в отбора, въпреки че от член на ръководството на клуба ни бе съобщено, че преди мача с „Берое” младокът е освободен.

Именно срещу състезателите от Стара Загора 21-годишният ни баскетболист доказа, че има място в селекцията на треньорския тандем Юлиян Радионов-Ивайло Стоименов. Сираков изпълняваше ролята на плеймейкър, редувайки се понякога с капитана Станислав Говедаров. Възпитаникът на школата на италианския клуб „Римини” игра срещу беройци в продължение на 26 минути и има солиден принос за разгрома на тима, воден от бившия състезател на „Ямбол”Атанас Радев.

Младият ни гард наниза 13 точки, отне четири топки и спечели една борба, но най-силен бе точно там, където трябваше-при завършващите подавания. Прегледът на статистиката от отминалия кръг сочи, че по асистенции Георги Сираков е номер 1, като дели тази позиция с гарда на „Черно море”/Варна/Педжа Стаменкович, който също даде толкова асистенции.

Явно е имало някакво разногласие около освобождаването на Сираков, а и се видя, че когато му се дава игрово време, младокът върши нужната работа.

About the Author :