Силно ямболско участие в четенията “Захарий Стоянов” в Медвен

1imageСъс силно ямболско участие ще са четенията “Захарий Стоянов” в читалище “Извор 1882” в родното село на големия писател и възрожденец – Медвен, на 27 юли 2019 г. от 10 часа. Ще бъде представена книгата “Записки върху записките” на ямболския журналист и писател Любомир Котев с участието на автора и на издателя Иван Гранитски. Ще бъде открита изложбата “Възрожденски Медвен” с автор отново с ямболски корени –  проф. Иван Газдов.

Четенията “Захарий Стоянов” ще бъдат открити от кмета на селото Кънчо Дънеков, ще бъде представена историческа информация за село Медвен. Програмата включва още фотоизложба “Личности и събития” с. Медвен с участието на Николай Димитров, Петър Хубеков и Стефка Кондова. Ще бъдат наградени участниците в конкурса “Захарий Стоянов – от медвенските пасища до председателството на Народното събрание”.

Четенията съвпадат със сбора на село Медвен. Организирани са от Областна администрация-Сливен, община Котел, Исторически музей-Котел, кметство Медвен и читалище “Извор 1882”-Медвен.

About the Author :

Leave a reply