Силно ямболско участие в „Гласът на България”

Десислава АшиковаДве много силни певици от Ямбол ще участват тази година в музикалното предаване „Гласът на България”. Десислава Ашикова и Ралица Грудева успяха да привлекат вниманието и на четиримата треньори и да ги обърнат в желание да ги спечелят в техния отбор.

19-годишната Десислава заложи на рок парче и изпълни хита на „Рейнбоу“ – Can`t let you go. Тя предпочете да отиде в отбора на Иван Лечев, който каза, че е харесал нейното изпълнение повече от оригинала. За подкрепа на Деси в шоуто бяха отишли нейните родители – Ниази и Светла Ашикови. Тя е възпитаничка на МГ „Атанас Радев”.

Деси излиза за втори път на голяма сцена в телевизионен формат, но за първи път ще разчита само на собствените си способности. Тя участва във вокалната група „Нова музика” на вокалния педагог Аделина Колева и миналата година в „България търси талант” успяха да се класират на финал. Интересното е, че в „Гласът на България” самостоятелно ще участват още трима нейни колеги от групата, но в различни отбори.

Ралица ГрудеваВторото ямболско участие е на 30 –годишната Ралица Грудева, която впечатли всички с изпълнението си на It’s Oh So Quiet. Тя предпочете да отиде в отбора на Камелия, която се обърна първа, а след това обоснова избора си с това, че певицата знае как се прави шоу, а тя обича шоуто.

Ралица е учила в гимназия „Васил Левски”, от 2004 г. не живее в Ямбол, но за наша радост продължава да ни радва като наша съгражданка.

Тя има певчески опит, три години е пяла по круизни кораби, а сега е изпълнителка в пиано бар „Брага” в София.

„Гласът на България” е предаване, в което ямболските таланти са имали добра изява. В четирите сезона само един е минал без ямболско участие, в два от сезоните ямболските певци са стигали до полуфинал.

В първия сезон на „Гласът на България” през 2011 г. кастингите на тъмно преминаха трима ямболски участници, но само двама продължиха в концертите на живо. Рафаела Косева в отбора на Кирил Маричков отпадна на четвъртия концерт, а Невена Колева като част от отбора на Мариана Попова отпадна на полуфинал.

През 2014 г. в трети сезон на предаването Ивета Костова в отбора на Десислава също стигна до полуфинал.

Сега ямболските участнички показаха, че разполагат с голям потенциал и можем само да им стискаме палци да постигнат още по-големи успехи и да участват във финала на предаването.

 

 

About the Author :

Leave a reply