Силно представяне на малки ямболски шахматисти

На 26 януари се проведе третият турнир от веригата “Млад гросмайстор” в Пловдив.В първенството участваха 22 млади шахматисти до 8 години,от които трима са от Ямбол-Антоан Иванов, Никола Стоянов и Димитър Христов.Седемгодишните ямболски таланти, възпитаници на младата треньорка Елица Атанасова, се изявиха повече от успешно. Антоан Иванов спечели четири от общо петте изиграни партии и се класира на престижното второ място, като е с равен брой точки с победителя.
За Никола Стоянов и Димитър Христов това бе първо участие извън Ямбол. Никола спечели 3 партии и се класира осми, като е с равен брой точки с шестия. Димитър Христов успя да надиграе двама съперници и се класира тринадесети – на крачка от влизане в първата десетка.
За участието им амбициозната треньорка  Елица Атанасова, която е студент по информатика първи курс, сподели: “Много съм доволна от тримата. Антоан игра  много силно, с изключителен хъс за победа .Той работи постоянно и това дава резултати. Никола натрупа ценен опит, показа шахматно израстване и голям потенциал за развитие.Димитър тренира едва от седмица, но показа големи възможности и желание за победа.Продължаваме за работим и вярвам, че на следващия турнир през март можем да бъдем на върха.”

About the Author :