Силно волейболно присъствие в честването на 120 г. организирано физкултурно движение в Ямбол

В честванията, посветени на 120 г. организирано физкултурно движение в Ямбол, волейболното присъствие беше най-ярко изразено. Българската федерация по волейбол беше представена не само от нейния председател – Любо Ганев, но и от родения в Ямбол вицепрезидент на федерацията народния представител Петър Кънев.

На откриването на музейната експозиция „Спортната слава на Ямбол“ присъстваха и изявеният волейболен треньор, също родом от Ямбол, Богдан Кючуков, който успя с националния отбор да завоюва бронзови медали на Световно първенство във Франция през 1986 г. Гост беше и волейболният деятел Валентин Заяков, съветник на председателя на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Настоящето на волейбола в Ямбол беше представено от момичетата от Спортен клуб по волейбол „Тунджа“ заедно с техния треньор Илия Жеков. Присъстваха и волейболни деятели от Ямбол.

Самият Петър Кънев като ученик е тренирал волейбол в периода 1868-1972 г. и с отбора си е носител на сребърен и бронзов медал за Ямбол от републиканско първенство при юноши младша и юноши старша възраст. Изявеният треньор Богдан Кючуков го е привлякъл в спортна рота по време на военната му служба и е играл във Втора А група в отбора на „Локомотив“, а като студент е играл 3 години в „Спартак“ – Москва.

И сега той продължава да помага на волейбола в Ямбол, от години е спонсор на Спортния клуб по волейбол „Тунджа“.

От ляво на дясно – Динко Динев, Боян Боев, Богдан Кючуков,Петър Кънев, Любо Ганев, Йовчо Йовчев, Йордан Маринов , Илия Жеков
About the Author :

Leave a reply