Силният вятър в Ямбол събори дървета и причини материални щети. Внимавайте за падащи предмети!

Ямбол, 29.11.2021 г.

От сутринта в Ямбол духа силен вятър, който може да бъде опасен за жителите. До 14:00 часа са получени около 15 сигнала за паднали
дървета, клони и други опасни предмети. Има няколко случая и на повредени автомобили. В този ред на мисли е хубаво да се избягва минаването в близост и под големи дървета и стари сгради.

Сигнал за счупени стъкла на апартамент в централната градска част е подаден към община Ямбол, като служители на СПООР са поставили лента, която да покрие прозореца. Друг проблем, отстранен от служители на СПООР, е била клатеща се ламарина на ул. „Клокотница“ №1. В Курткая е подаден сигнал за наклонен стълб, като той е предаден към електроразпределителното дружество и то работи по отстраняване   на          проблема.
Паднали ламарини и мазилка са установени на улиците „Асенова Крепост“ и „Г.С. Раковски“ в града, като сигнала е предаден на ОП „Комунални и обредни дейности“ и се работи по него.

About the Author :

4 Comments to “Силният вятър в Ямбол събори дървета и причини материални щети. Внимавайте за падащи предмети!”
 • Тревога
  November 30, 2021 - Reply

  Обръщам се към Вас с надеждата да бъде да бъде чут и моят глас.Кажете на кмета на общ.Тунджа Георгиев : По селата около къщите има дървета с високи клони вплетени в електро проводните жици и стълбове.Има възрастни хора, които не могат да изрежат високите клони на дърветата.Молбата ми е да се задвижи и реши проблема, защото ще изгори някой дом.Днешната буря показа проблема.Считайте за предупредени, за да не стане след дъжд качулка!

 • delnik1
  November 30, 2021 - Reply

  За кое село става въпрос, за да подадем сигнал до общината.

 • Тревога
  December 1, 2021 - Reply

  Благодаря за обърнатото внимание.Селото е Маломир.Младите хора почистиха клоните около къщите си, но по махалите, възрастните хора не могат.

 • delnik1
  December 1, 2021 - Reply

  Уведомили сме общината. Обадете ми се на служебния телефон на сайта (има го в контакти), за да съдействаме да се осъществи връзка с конкретните хора, които се нуждаят от помощ.

Leave a reply