Евроизбори 2019 – Сергей Станишев: Гласуването за БСП е най-ефективният начин да се накаже ГЕРБ

???????????????????????????????Кандидатът за евродепутат  и председател на Партията на европейските социалисти  Сергей Станишев посети Ямболска  област на 21 май. Той се срещна с членове и симпатизанти в Елхово и Болярово , а в Ямбол разговаря с гражданите в голямата зала на НТС .

–  С какво печели доверие вашата платформа?

ch 2–  Хората нямат никакви илюзии относно ГЕРБ. Важно е обаче в следващите дни всеки да си зададе въпроса: Ако не харесвам начина, по който живея, ако не съм доволен от управлението, как да им дам знак и как да ги накажа? Най-ефективният начин е с номер 18 в интегралната бюлетина. Искам да кажа на хората, ако искате да изразите това отношение, което е много широко разпространено, не си разпръсквайте гласовете. ГЕРБ ще ги заболи най-много, ако БСП  ги бие. Това е начинът. Всичко друго е хвърляне на гласовете на вятъра.

ch 3Трябва да осъзнаем, че за да направим дълбока социална промяна в България, е важно да направим социална промяна и в Европейския съюз. Последните 10 години под ръководството на ЕНП , на десните, ЕС  стана наказателен съюз към много държави и хората се почувстваха изоставени. Това е съюз на едрия капитал, на бизнеса, това е общ пазар, но не е съюз на гражданите, който създава условия за по-добър живот. Затова, както в платформата на БСП , водещото са доходите, увеличаването на минималните работни заплати, ускореното нарастване на доходите като цяло, същото е и в платформата на европейските социалисти. Нашият общ манифест се нарича нов социален манифест за Европа, но за да го реализираме, ни трябва подкрепа. На 26 май с номер 18 в интегралната бюлетина, за да имаме достатъчно сила да го превърнем в реалност.

–  Каква е личната ви кауза като евродепутат ?

–  Имам много каузи, но водещата е СОЦИАЛНА ЕВРОПА. За най-бедната страна в Европейския съюз СОЦИАЛНА ЕВРОПА е национален интерес. Искаме социалните стандарти да залегнат в условията за всяка страна, да бъдат наблюдавани. Независимо какво е правителството, то да бъде задължено да изпълнява принципите на Социална Европа – на нарастване  на доходите, на социалната защита, на условията на труд, това е ключово за социалистите навсякъде в Европа.

Втората ми кауза е срещу Европа на скоростите, срещу Европа на концентрични кръгове, срещу Европа на двойните стандарти. България има достатъчно сила и трябва да я отстоява. В ЕС  ще говоря с езика на самочувствието и на аргументите и ще намирам добри съюзници за наши каузи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

About the Author :