Сензационен развой при ГЕРБ – Иван Чолаков номер 1 в листата

Ivan Cholakov Press CupСензационен развой прие подреждането на листата на ГЕРБ за изборите в Ямболския избирателен район в последните часове. След като на всички възможни местни нива, лидер при подреждането бе общинският шеф на ГЕРБ Александър Стойков, вчера Изпълнителната комисия на партията е решила водач за изборите да бъде Иван Чолаков.
Легендарният баскетболен треньор за втори пореден път е начело на кандидатите за депутати в нашия район от партията на Бойко Борисов. Първия път, на предходните избори за Народно събрание, той направи сефтето, сега повтаря ролята си на лидер, който трябва да е локомотив на кампанията в Ямбол и областта.
55-годишният Чолаков, баща на дъщеря и син, миналия път влезе от Гражданската квота, не се е чуло да се е влял в партийните редици на ГЕРБ, но не е изключен и подобен вариант.
Къде е общинският лидер на партията Стойков при този вариант е пълна мъгла, из града вчера усилено вървяха приказки, че той не само губи първото място в листата, а и напълно отпада от нея. Още по-интересна е играта на кмета на Ямбол Георги Славов, който е и областен лидер на ГЕРБ.
„Градоначалникът” към момента е с осъдителна присъда, но има шанс да избегне затвора, защото делото му ще се гледа на още една инстанция. Тази инстанция обаче е последна, именно поради този факт, Славов се спрягаше в последните дни под номер 2 в листата за парламента.
Другият доскорошен депутат, Димитър Иванов, някогашен шеф на Младежката организация на ГЕРБ , и после, по стечение на обстоятелствата, областен управител, вървеше под №3 за изборите на 5 октомври.
Към момента обаче нищо не е сигурно, освен лидерската позиция на Иван Чолаков, който може да стяга куфарите за втория си мандат като депутат.
Самият Чолаков също даваше сигнали, че няма да влезе повторно в Народното събрание, чрез изявленията си, че този сезон ще бъде много близо до треньора на баскетболния „Ямбол” Радионов. Пред Управителния съвет на клуба Чолаков бе заявявал същото и дори бе заявил, че е готов да поеме мениджърския пост.
При новата разстановка на силите, това е абсурдно, въпреки че депутатът при прибирането си в града ни, прекарваше много повече време в стаята си в зала „Диана”, отколкото в офиса на ГЕРБ.
Сред приятели наскоро Иван Чолаков обявил, че може би ще поеме висока длъжност в изпълнителната власт. Баскетболният спец рядко говори на аба, така че е напълно възможно след няколко месеца той да е в Министерството на младежта и спорта.

About the Author :