Сезонът стартира с разгром за Ямбол

72159484_2049853348448298_2654330518102867968_nПълен разгром се оказа първият мач от НБЛ на Ямбол срещу отбора на Академик Бултекс 99 в Пловдив, изигран на 5 октомври 2019 т. Изключително резултатна, ала с внушителен негативен за нас резултат – 116:78, се оказа срещата. За тима на домакините много силен мач за Тенчо Тенчев – той реализира 9 тройки и отбелязва общо 27 точки.

На момчетата на Иван Чолаков очевидно предстои още много работа. Те не успяват да противодействат на по-резултатната стрелба и по-добра защита на пловдивчани. По време на цялата среща Академик Бултекс 99 води в резултата. Пловдивчани започват мача с близо 30 точки в своя полза и първата част завършва при резултат 29:18 за тях. В следващата част темпото леко спада, но на почивката точките са 65:45 за домакините от града под тепетата.

През второто полувреме не се случва нищо по-различно. Академик Бултекс 99 продължава да играе далеч по-резултатно и преди последната четвърт таблото показва разлика от 25 точки тяхна полза – 86:61.

До края съотношението на силите изразено в цифри показва драстична разлика от 45 точки в полза на пловдивчани, след като те печелят последната част с 30:17.

За Ямбол най-резултатен е Петър Вукович с 18 точки и 4 борби, Стейвиън Алън реализира 17 точки и овладява 5 борби. Добро представяне на Александър Матушев – 13 точки, 3 борби и 8 асистенции.

За Академик Бултекс 99 – безспорно най-резултатният на терена Тенчо Тенев с 27 точки и 9/12 в стрелбата от дистанция. Васил Бачев отбеляза 23 точки, Алекс Лонг – 18 точки, Уил Пери – 15.

В следващия кръг на 13 октомври Ямбол приема в зала „Диана“ отбора на „Берое“.

Ето и коментарите след мача:

Асен Николов (старши треньор на Академик Бултекс 99):

„С оглед на това, че ни бе първи мач у дома, е нормално, че имаше напрежение, но момчетата се справиха добре. Преди почивката имахме добро нападение, но изглежда се увлякохме и позволихме Ямбол да ни вкара лесни кошове. Разликата можеше да е по-голяма на почивката, защото имахме невероятен процент от тройката и всичко ни се получаваше. Имах моите притеснения заради колебанията в контролите, но поздравявам момчетата. Имаме добри стрелци, както всяка година. Това ни е философията – да бъдем балансирани на периметъра и под коша. Справихме се подходящо като за първи мач. Вярвам в новите момчета в отбора, изисквам от тях много, със сигурност не им е лесно, тъй като свикват с нови изисквания. Имаме да работим много, нужна ни агресивна защита, ще използваме по-голяма ротация.“

Тенчо Тенчев (състезател на Академик Бултекс 99“:

„Преди мача имаше малко напрежение. Беше интересно да видим докъде сме стигнали, отборите все още са непознати. След това заиграхме добре, не им дадохме шанс да се върнат в мача. Тройката ми върза днес, тренираме добре, днес ще вкарвам аз – утре друг. Не си спомням мач, в който да съм вкарал 9 тройки – 7, 8 съм имал, но не и 9. Чувствам се добре тук, доволен съм, но тепърва ще имаме още по-реална преценка за отбора ни. В началото сме, още има напасване.“

Иван Чолаков (старши треньор на Ямбол):

Не знам дали това беше мач. Отборът на Академик Бултекс 99 играеше баскетбол, ние ги гледахме и им ръкопляскахме. Нито в защита, нито в нападение бяхме конкурентни и оттам дойде голямата разлика. Очаквах да изглеждаме по-добре, но чужденците ни дойдоха късно и още не приличаме на отбор. Надявам се с течение на мачовете да придобием необходимия облик.

Стоян Петков (капитан на Ямбол):

Разликата наистина е доста голяма и трябва да видим грешките си. Личи си, че още не сме готови, но това не ни оправдава. Надявам се възможно най-бързо да влезем в релси. Превъзхождаха ни във всички компоненти, особено в далечната стрелба и борбата. В другия мач излизаме за победа.

 

About the Author :

Leave a reply