Седмица на водното спасяване

btyВъв връзка с предстоящия летен сезон и в изпълнение на задачите  за  намаляване на риска от воден травматизъм сред деца, по повод отбелязването на Седмицата на водното спасяване, БЧК-Ямбол реализира поредица от срещи и обучения за деца и младежи от учебни заведения в Ямболска област.

        На 6 юни 2018г., по покана на ръководството на ЕГ „Васил Карагьозов“ в град Ямбол, специалист от Областната организация на БЧК проведе обучение по водноспасителен минимум с ученици от осми клас.

        Акцент в обучението бяха основните причини за инциденти във водата и случаите с удавяне,   опасностите при къпане и плуване в различните водоеми и начините за оказване на помощ и самопомощ при инцидент във водата.

         По време на обучението учениците споделяха конкретни случаи с инциденти във водата, информация, която са прочели или чули от свои близки. С помощта на специалиста по водноспасителна дейност към БЧК – Ямбол, учениците сами определиха правилата за водна  безопасност, които задължително трябва да спазват, да се вслушват в съветите на водните спасители на морските плажове и плувните басейни и си пожелаха една незабравима лятна ваканция, наситена с много емоции и оптимизъм.

bty bty bty

СЕКРЕТАРИАТ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК – ЯМБОЛ

About the Author :