Седмица на безвъзмездното кръводаряване

От 15 до 19 юни 2020 г. за времето от 8.30ч. до 13.00ч., в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ “Св. Пантелеймон” – Ямбол, се провежда Седмица на безвъзмездното кръводаряване. Инициативата е на БЧК – Ямбол, осъществявана съвместно с Отделението по трансфузионна хематология и е посветена на Световния ден на кръводарителя – 14 юни. Тази година мотото, което ни обединява е: „Хората винаги имат нужда от кръв! Дори и по време на пандемия.

Надяваме се кръводарителската акция да бъде подкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол, представители на местната власт и медиите, които дарявайки кръв ще дадат един добър пример на младите хора.

Според Съвета на Европа, всяка страна следва сама да задоволява собствените си нужди от кръв и кръвни продукти и това е основен принцип, който е възприет от цивилизованите страни.

Напомняме, че всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години може да дарява кръв поне веднъж годишно, и по този начин спасяваме поне един човешки живот.

Дарената кръв няма цена, така както приятелството, любовта и човешкия живот!
Всеки ден в нашата страна стотици хора с различни професии, възраст и социално -икономически статус, даряват кръв! Благодарение на човеколюбието и отзивчивостта им ежедневно се спасява живота на стотици пациенти.

От името на всички хора, чийто живот е спасен, ние Ви благодарим!

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

 

 

About the Author :