„Сега не може и дума да става да закриваме община „Тунджа”, отсече Цветанов в Ямбол

_MG_7761„Сега не може да стане закриването на община „Тунджа”. Всяка община в България е изключително чувствителна по темата за закриването й, дори когато става реч за едно единствено село в нея”, заяви днес в Ямбол Цветан Цветанов. Неговото слово, което бе анализ на изборните резултати от 2015 година, продължи повече от час, доста дълго вторият човек в ГЕРБ отдели, за да отговори и на въпроси на хората, почти напълнили голямата зала на община Ямбол.

„Ние сами ще си вземем община „Тунджа”, каза от балкона на залата кметът на село Кабиле Георги Динев, който спечели като кандидат на герберите, като явно също бе на мнение, че община „Тунджа” не бива да се закрива.

Дясната ръка на Бойко Борисов определи кандидатурата за кмет на ГЕРБ за селската община  на доктор Диманов като достойна, но не можа, или не поиска, да обясни защо все пак герберите за пореден път загубиха там кметските избори.

Кметът на село Кабиле се оплака от РПУ-Тунджа полицейско управление – хората на реда започвали работа в 8 часа и приключвали в 17 часа, а при битови, или други проблеми, трябвало той да се оправя с извършилите на не особено добри постъпки.

„Лично ще говоря с главния секретар на МВР Георги Костов по този проблем. Полицаите също имат осемчасов работен ден, както другите българи, но е факт, че престъпленията се извършват в тъмната част от денонощието, така че нещата не бива да остават така”, допълни Цветанов, който сам бе вътрешен министър в първото правителство на ГЕРБ .

Той заяви, че полицията трябва да е на разположение 24 часа в денонощието,а когато се наложи да работят допълнително, полицаите получавали парично възнаграждение. Цветанов по този начин опроверга класическата версия на  хората от МВР, че допълнителният им труд не се заплаща.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ обеща да съдейства и на жена от Стралджа, която е безработна, както и съпругът й. Тя попита дали е важно на коя партия си член, за да получиш работа. Цветанов наскоро се запознал с новия кмет на община Стралджа Атанас Киров, но щял да говори за проблема на безработното семейство с него. Шефът на предизборния щаб на герберите каза още, че можели да постигнат добър диалог с кмета на Стралджа Атанас Киров. Той  припомни, че тези дни имали среща за спирането на утилизацията в района на село Лозенец, за да изчезне най-сетне страхът у хората от тази зона от нови трагични взривове.

В „президиума” до Цветанов бяха кметът на Ямбол Славов, който е и областен шеф на ГЕРБ, както и депутатът Чолаков и областният управител Димитър Иванов. Всъщност, никой от тях не взе думата,  и над два часа само бившият вътрешен министър обясняваше партийните работи , както и отношенията с  Демократи за силна България и проблемите с  мигрантите.

 

About the Author :