„Севастопол” рухна, Червенков остана без работа

618x346Бившият футболист на „Тунджа”, ЦСКА и „Етър” Ангел Червенков остана без работа, след като воденият от него отбор на Севастопол вече няма спонсор.

Роденият в село Болярско, Ямболски окръг преди 50 години треньор, води украинския тим през миналия шампионат и постигна с него девето място, което е най-доброто постижение  в историята на клуба.

Основният спонсор на „Севастопол” обаче се оттеглил, до голяма степен заради политическата обстановка в тази част от бившия Съветски съюз, и така кариерата на Червенков там приключи.

Завършилият ямболската Математическа гимназия шампион на България с „Етър” сега отдъхва и чака оферти. Освен големия успех като футболист с „виолетовите”, на които бе капитан, Ангел Червенков удари в десетката и с „Литекс”, като направи клубът от Ловеч първенец на страната през 2010 г..

Бившият централен защитник на ЦСКА залага на световното първенство за титла на Германия, като вижда сили за златните медали и у Бразилия и Аржентина. Той обаче очакваше много далеч да стигне Испания, а Касияс и компания се прибраха набързо и безславно.

About the Author :