СДС отбеляза 29 години от създаването си с благотворителен коктейл

IMG_5930С празничен благотворителен коктейл снощи, 19 декември 2018 г., в “Диана палас” в Ямбол бяха отбелязани 29 години от създаването на политическа партия СДС. На събитието бяха поканени и евентуалните бъдещи коалиционни партньори, изповядващи същата дясна политика – “Демократи за силна България”. Събраните средства са за участия в състезания на школата по информатика на Руско и Антон Шикови, която е с изключително добри изяви и работи за развитието на IТ технологиите, обяви Павел Додов, областен и общински председател на СДС в Ямбол. Това се прави под мотото: С поглед в бъдещето, в подкрепа на предприемачеството и интелектуалния потенциал в област Ямбол.

IMG_5924“Решихме да отбележим 29-тия рожден на партията в този неангажиращ формат, поканихме представители на другите партии, които водят дясна политика в държавата и съответно на регионално ниво – в града ни”, сподели Павел Додов пред медиите. “Следваме дясна политика, затова предпочетохме да вложим парите в начинания, насочени към образованието и перспективите за младежта”, поясни той.

“СДС премина през най-трудните моменти, а основният механизъм, приложен за управление на обществото, беше преминаването към пазарна икономика, което е изключително трудно и едва ли хората си дават сметка за какво точно става въпрос. СДС отнесе негативите по време на приватизацията, на IMG_5932реституцията, но това не попречи тя да участва активно във властта. И въпреки че имаше разногласия в самата партия, се вижда, че остра е необходимостта СДС да присъства в управлението на държавата и това го показа предходният мандат на правителството, когато бе отбелязан изключителен успех и имаше сравнително малко проблеми в самото управление, сравнено със сегашните скандали”, коментира областният председател на сините.

“Новата година е изпълнена с оптимизъм. Предстоят два вида избори, не се знае дали ще има и трети, но на този етап предстои участие в европейските избори, за които е много важно българинът да осъзнае своето участие в тях и да избере правилните хора за Европейския парламент, които да отстояват десните политики и интересите на България. Предстоят и местни избори, в които СДС се надява активно да участва вероятно в партийни коалиции. Затова сме разширили формата на тазвечершното мероприятие, като сме поканили основно партньори от ДСБ, както и от други партии, които изповядват десни политики”, каза още той.

IMG_5926 IMG_5927

About the Author :