Сдружение за борба срещу кмета на Ямбол

1494501664IMG_8413 (1)Сдружение за борба с нарушенията, извършвани от кмета на Ямбол Георги Славов, бе оповестено днес, 11 май, на пресконференция. Тя бе дадена от три твърде популярни в града ни личности: Каньо Канев, два мандата общински съветник, като той бе сред най-често говорилите от трибуната на местния парламент, инж. Александър Петров, също дълголетен общински съветник, само че от БСП, както и Борислав Пехливанов, бизнесменът, който построи първия частен плувен басейн в Ямбол „Фиджи”.

Каньо Канев припомни отношенията си с кмета на Ямбол, като отбеляза, че преди шест месеца е дал интервю в местен сайт, след което кметът Славов завел дело срещу него за морални щети и клевета , с иск за 20 000 лева.

„Който застане срещу бизнес интересите на Славов или тези на ГЕРБ, го пращат в съда”, каза Канев, и допълни, че съдът разчиства терена на ямболския кмет, както е било при осемте съдебни дела срещу Славов, в които той бе обвиняем.

Кметът на града престъпва закона най-вече чрез обществените поръчки, бе казано на днешната пресконференция. В община Ямбол има организирана престъпна група за източване на общински средства, заяви инж.Александър Петров. Той каза още, че Безистена не отговаря на нормите за сеизмична устойчивост. Петров твърди, че 250 000 лева са източени при реконструкцията на Безистена. Изпълнителят на проекта е бил оставен сам да определи колко пари да източи, а прокуратурата мълчи, каза още бившият общински съветник от БСП.

Той счита, че сметището е в аварийно състояние, че то нанася вреди на вододайната зона на Ямбол. Отново се налагало общинският съвет да гласува 70 000 лева за инфилтрата. Това говори за източване на Ямбол, заяви Александър Петров. Той смята, че гражданите са се превърнали в роби на кмета. Кметът Славов определял кой има право да работи в Ямбол и кой няма, той определял кой ще работи в общинските дружества.

Борислав Пехливанов, третият участник в пресконференцията днес, обясни, че Сдружението, което ще се учреди, има за цел, освен да не може кметът Славов да ги съди поотделно, както стана с Канев, и да се включат гражданите, които са притиснати от кмета.

„Ние искаме Сдружението да бъде една трибуна за всички тях”, каза още Пехливанов.

„Те сринаха Ямбол от кражби. Кметът е като ямболски феодал, той назначи двайсетина души в общинското дружество СПООР, за да му правят предизборната кампания”, допълни Каньо Канев.

Борислав Ненов

About the Author :

1 Comment to “Сдружение за борба срещу кмета на Ямбол”
  • ЕЛЕНА
    May 11, 2017 - Reply

    А НЕ САМО КОЙ ИМА ПРАВО ДА РАБОТИ А И КОЙ ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ В ЯМБОЛ !АЗ НАПРИМЕР БЯХ ИЗГОНЕНА ОТ КВАРТИРАТА МИ ЗАПЕЧАТАНА ЗАЕДНО СЪС ОБЗАВЕЖДАНЕТО И ВСИЧКИТЕ МИ ЛИЧНИ ВЕЩИ СМЕНЕНИ БРАВИ !ВЪПРЕКИ ЧЕ БЯХ ИЗРЯДЕН ПЛАТЕЦ ВЕЧЕ ЕДНА ГОДИНА НЕ МОГА ДА СИ ВЗЕМА ДОРИ ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ !НА ПРАКТИКА ТОЙ МИ ОТКРАДНА ОБЗАВЕЖДАНЕТО И ДРЕХИТЕ !

Leave a reply