Сдружение „Да спасим град Ямбол от кмета” търси съмишленици в каузата да работят за града

DSC01443Представители на сдружението „Да спасим град Ямбол от кмета” се срещна с общински съветници от БСП, защото търси съмишленици, които заедно с тях да работят за надпартийната кауза „Град Ямбол”.

„Аз декларирам, че хората, които са между нас не го правят с цел да постигнат някаква лична облага или кариерно развитие в бъдещото управление на града, което искрено се надяваме да не бъде отново на ГЕРБ”, каза Каньо Канев и допълни, че според него „ГЕРБ са някакъв вид зараза, това са хора, чиято политика е свърза пряко с кражбите, а техният бог спокойно може да се нарече Лъки Лучано”. „Не може така кражбата да се издигне в един национален култ и да бъде като национален спорт едва ли не”, каза още той.

DSC01444Според Каньо Канев най-големият дефицит в управлението на Ямбол не е партийността, свързана с ляво или дясно, а почтеността, затова за него това е бъдещата инвестиция в политическия живот и е крайно време да има друг вид поведение.

Катя Георгиева, общинският лидер на БСП – Ямбол поясни, че Каньо Канев се е срещнал с нея в приемния й ден, за да разговарят дали могат да обединят усилията си.

Общата им цел е гражданите да бъдат по-питащи, по-информирани и да се интересуват как се харчи публичният ресурс и как се управлява Ямбол уж в техен интерес.

Общата им констатация е била, че сме се превърнали в едно послушно общество, което се използва само по време на избори с големи обещания, но и с много силен контрол и зависимости.

Идеята им е по големите проблеми на Ямбол да се подготвят материали с коректно поднесена информация, без да се изкривяват фактите, за да може по този начин хората да са информирани и в крайна сметка нещо да се промени.

БСП извършва и своята политическа дейност и мероприятия, работи със своите симпатизанти по нашата програма, на базата на нашите ценности, но взаимодействието с останалите движения ще бъде на основата „Единни за Ямбол, който обичаме”.

Сдружението „Да спасим град Ямбол от кмета” търси съмишленици и сред останалите представителите на политически партии в Общинския съвет.

„Почтеността няма партийна принадлежност, трябва да проявим гражданска позиция и да задължим политиците, които управляват града, и заемащите важни постове в различни държавни структури и институции, да бъдат почтени, а не политиката да бъде най-добрият бизнес”, подчерта Каньо Канев.

 

 

About the Author :