Сградата на Общински детски комплекс, която горя вчера, не била застрахована

SAM_8926Сградата на Общински детски комплекс, чийто трети етаж и покрив изгоряха вчера, не била застрахована, научи “Делник”. На този етап тя е неизползваема и дори опасна за ползване, защото таванът е гредоред или т. нар. каратаван, и продължилото с часове гасене на покрива е наводнило останалите два етажа, където се намират кабинетите. Те не са засегнати от пламъците, но имат щети от гасенето.

По първоначални данни огънят е унищожил около 200 квадратни метра покривна конструкция, опушени са около 300 кв. м стени, изгорели са 5 конзоли за електронни игри и дребни предмети, защото помещението се е ползвало за склад. Сградата на Католическата църква не е засегната от пожара.

От община Ямбол заявиха, че обмислят къде да преместят Общински детски комплекс, докато траят ремонтните дейности, но на този ранен етап не са уточнени дори колко помещения ще са нужни на комплекса, за да извършва дейността си.

От пресцентъра на общината съобщиха, че сградата не е застрахована, но тепърва щяло да се проверява дали това е било ангажимент на общината като собственик на сградата, или на Общински детски комплекс като второстепенен разпоредител с бюджетни средства.

About the Author :

Leave a reply