„Свидетели на „Йехова” строи „църква” в Ямбол

svideteliНай-новата „църква” в Ямбол ще бъде на „Свидетелите на Йехова”. Сектата е закупила имот на улица „Дурацо” №9 и там вече усилено вървят строителните работи.
Сградата е обявена като Молитвен дом, изграждането е стартирало на 1 юли и ще продължи пет месеца. Скандалната секта, настанила се без съпротива от страна на Българската православна църква и държавата в страната ни, от години има Ямбол като важно „пристанище”, и на няколко пъти проведе в зала „Диана” свои „конгреси”.
При тези събирания правеше впечатление изключителната организация, категоричното нежелание да се допускат представители на медиите, както и следенето на всеки непознат, който влезе в зала „Диана”. Към него почти светкавично се насочваше емисар на „Свидетели на Йехова” и не го оставяше на мира, докато не получи някакви координати – телефонен номер, адрес или поне име.
Емисарите говореха сносен български език, но явно бяха пришълци от далеч. Паметта им за лица е много силна и дори след няколко месеца, те познаваха човека, който се е появил неканен на техния „конгрес”.
И атаките за осъществяване на активно общуване отново започваха. Трудно обяснимо бе, че на сбирките в Ямбол, на които се стичаха „Свидетели на Йехова” от цяла България, залата бе почти пълна, а членовете на сектата бяха предимно млади хора. Дамите правеха впечатление с богатото си облекло, проповедниците бяха чужденци, говорещи лош български език. Въпреки че в залата има кафене, нито един от „свидетелите” не си поръча дори чаша минерална вода – всичко, свързано с храна и напитки, те си носеха или им се доставяше от техни хора.
Организацията им действително бе поразяваща – от влизането в зала „Диана”, до настаняването на редовете, та до поддържането на чистотата в писоарите. Парите за наема на залата винаги се плащаха моментално и бе явно, че финансите не са проблем за сектата.
Строежът на Молитвения дом на ямболската улица „Дурацо” № 9 също прави особено впечатление – в четвъртък на обекта работеха и жени, и девойки, при това вършеха тежка, хамалска работа. На следващия ден представителки на нежния пол на строежа нямаше, там работеха няколко млади мъже. Изпълнител на обекта е пазарджишката фирма „ СТ Реновейшънс”ЕООД, за възложител е посочен „Свидетели на Йехова в България” с адрес :София, ул. „Цар Борис Трети” 227.
„Дурацо”, където ще бъде Молитвения дом, е една от тихите и малки ямболски улици, но се намира близо до центъра на града. Вероятно и едното, и другото е натежало при избора на това място за „църква” от страна на „свидетелите”.

About the Author :