„Свидетели на „Йехова” строи „църква” в Ямбол

svideteliНай-новата „църква” в Ямбол ще бъде на „Свидетелите на Йехова”. Сектата е закупила имот на улица „Дурацо” №9 и там вече усилено вървят строителните работи.
Сградата е обявена като Молитвен дом, изграждането е стартирало на 1 юли и ще продължи пет месеца. Скандалната секта, настанила се без съпротива от страна на Българската православна църква и държавата в страната ни, от години има Ямбол като важно „пристанище”, и на няколко пъти проведе в зала „Диана” свои „конгреси”.
При тези събирания правеше впечатление изключителната организация, категоричното нежелание да се допускат представители на медиите, както и следенето на всеки непознат, който влезе в зала „Диана”. Към него почти светкавично се насочваше емисар на „Свидетели на Йехова” и не го оставяше на мира, докато не получи някакви координати – телефонен номер, адрес или поне име.
Емисарите говореха сносен български език, но явно бяха пришълци от далеч. Паметта им за лица е много силна и дори след няколко месеца, те познаваха човека, който се е появил неканен на техния „конгрес”.
И атаките за осъществяване на активно общуване отново започваха. Трудно обяснимо бе, че на сбирките в Ямбол, на които се стичаха „Свидетели на Йехова” от цяла България, залата бе почти пълна, а членовете на сектата бяха предимно млади хора. Дамите правеха впечатление с богатото си облекло, проповедниците бяха чужденци, говорещи лош български език. Въпреки че в залата има кафене, нито един от „свидетелите” не си поръча дори чаша минерална вода – всичко, свързано с храна и напитки, те си носеха или им се доставяше от техни хора.
Организацията им действително бе поразяваща – от влизането в зала „Диана”, до настаняването на редовете, та до поддържането на чистотата в писоарите. Парите за наема на залата винаги се плащаха моментално и бе явно, че финансите не са проблем за сектата.
Строежът на Молитвения дом на ямболската улица „Дурацо” № 9 също прави особено впечатление – в четвъртък на обекта работеха и жени, и девойки, при това вършеха тежка, хамалска работа. На следващия ден представителки на нежния пол на строежа нямаше, там работеха няколко млади мъже. Изпълнител на обекта е пазарджишката фирма „ СТ Реновейшънс”ЕООД, за възложител е посочен „Свидетели на Йехова в България” с адрес :София, ул. „Цар Борис Трети” 227.
„Дурацо”, където ще бъде Молитвения дом, е една от тихите и малки ямболски улици, но се намира близо до центъра на града. Вероятно и едното, и другото е натежало при избора на това място за „църква” от страна на „свидетелите”.

About the Author :

5 Comments to “„Свидетели на „Йехова” строи „църква” в Ямбол”
 • рони
  August 9, 2014 - Reply

  Катя Марушкина е ямболйка и е главно действащо лице в сектата. Но не пропуска и лично да се облагодетелства

 • Искрен
  August 9, 2014 - Reply

  Защо използвате снимка, която няма нищо общо със Свидетели на Йехова? Както се разбира и от частите на статията с вярна информация, ние сме подредени, чисти и добре организирани хора. Но кафе определено пием, и вода… доста дълга опашка към кафенето има по време на почивките.

  • Петър
   August 27, 2014 - Reply

   “Свидетели на Йехова” е една от най-опасните секти. По своя характер тя е тоталитарна, защото пасторът се възприема от последователите като гуру – той решава кой за кого да се ожени или разведе, той може да отправи и призив към самоубийство. Самолишаването от живот се възприема дори като мисия.
   Поради “принципите” на “Свидетели на Йехова” да не изпълняват военна служба, да не почитат държавните символи, да не приемат кръвопреливане и други. В отделни периоди от съществуването си сектата е получавала забрана да извършва дейност в редица държави. Свидетели на Йехова ненавиждат христианите – цитата от тяхна брошура “ИМЕННО ХРИСТИАНСТВОТО, МОГЪЩА И КОВАРНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЬЯВОЛА …
   В наше време сектата “Свидетели на Иехова” извадила от праха съкрушеното минало на арианската ерес и в свой вариант учи, че Иисус Христос е въплътилият се Архангел Михаил. Опасността от сектата “Свидетели на Иехова” идва от това, че обладавайки неограничени материални ресурси, тя наводнява света със своята литература и със своите проповедници.

 • Бай Ганиууу
  November 18, 2014 - Reply

  Абе колеги Бай Ганйовци…Къде по новините показаха ,че свидетел се е самоубил, а ?
  А до скоро съобщиха че жена се самозапалила на сред центъра на града и каква е била причината ? Националисти такива!!!!

 • Бай Ганиууу
  November 18, 2014 - Reply

  И каква е тази отвратителна снимка ? Прилича на вас,, ВМРО,, И чак пък ,,вяра,, Каква вяра бе ? ,,морал,, какъв морал бе ? Ви е сте оригинално копие на Бай Ганйо,,ганйовци,,

Leave a reply