„Свидетелите на Йехова” идват на конгрес в Ямбол, пишат до „Делник”

191_svideteli_na_iehovaПредседателят на „Свидетелите на Йехова в България” Екхард Никлаус уведоми „Делник”, че от 5 до 7 септември неговите съмишленици ще проведат в зала „Диана” конгрес. Вниманието на Никлаус към нашата медия идва от публикацията ни „Свидетелите на Йехова строи „църква” в Ямбол” от 12 август 2014 г.

В писмото, което е на добрата стара хартия, шефът на сектата ни обяснява, че „ние се радваме, че в Ямбол срещаме разбиране и любезни граждани, с които можем да си сътрудничим”. В доста дългото писмо г-н Никлаус ни просвещава какво мисли Йехова по някои въпроси и споделя, че му направило впечатление „като цяло отрицателното мнение за нашата дейност”.

Като опит за дружба между „Делник” и „Свидетелите на Йехова в България” Екхард Никлаус уж ни кани на конгреса в зала „Диана”. Уж, защото всъщност ни упътва да се обърнем към „няколко души, които имат задача да посрещат медиите”. На

тези няколко души репортерите ни можели да зададат въпроси за дейността на

„ Свидетели на Йехова”.

Така и не става ясно от писмото обаче, можем ли да видим конгреса на йеховистите или в крайна сметка ще останем извън зала „Диана”, която от 5 до 7 септември ще бъде Конгресна.

About the Author :