Световният ден за възпоминание на жертвите от ПТП ще бъде отбелязан в Ямбол с панахида

little_candles_for_dead_people_by_eziana-d2zsg47Ямбол, 17.11.2017 г.

Заупокойна панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия ще бъде отслужена на 19 ноември  от 11 часа в църквата  “Свети Николай Чудотворец” в град Ямбол, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Ямбол. Инициативата е на ръководствата на Областна дирекция на МВР – Ямбол и Регионална дирекция “ПБЗН” – Ямбол. На тази дата се отбелязва Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП.

В деня на почит организаторите канят представителите на всички държавни институции и неправителствени организации да станат съпричастни към паметта на загиналите в пътни инциденти.

Призоваваме на този ден в памет на загиналите и в името на живота и здравето да се обединим за повече толерантност, етика и уважение, да променим поведението си като участници в движението, за да намалим  броя на жертвите и нещастията по нашите пътища, се казва в официалното обръщение от ОД на МВР-Ямбол.

 

От 2005 г. по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

About the Author :