Светлана Митрушева е новият председател на Районен съд – Ямбол

smСветлана Митрушева е новият председател на Районен съд – Ямбол след проведеното събеседване във Висшия съдебен съвет за избор на административен ръководител, научи “Делник”. Тя е била единственият участник в конкурса. За нея са гласували 19 души от ВСС, само един се е въздържал.

Съдия Митрушева има 18- годишен юридически стаж, от които 16  са в съдебната система. В Районен съд Ямбол работи от 1999 г. Последните 7 години тя е била заместник-председател на Районен съд – Ямбол. От 7 август 2014 г. досега тя изпълняваше временно и длъжността административен ръководител на съда. Завършила е право в Бургаски свободен университет, а от 2010 година е получила квалификация магистър по международни отношения – право на ЕС в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

В стратегията за управление на Районен съд се предвижда създаването на регистър на отменените актове на съда и на делата, чието разглеждане е продължило повече от 6 месеца. Освен това тя е заложила и създаването на пълни електорнин досиета на делата, като адвокатите и страните ще имат отдалечен достъп до тях. Предвижда се и повишаване прозрачността на съда и подобряване на работата с медиите.

До избор на нов председател на съда се стигна, след като предишният – Васил Петков, спечели конкурса за административен ръководител на Окръжен съд – Ямбол.

About the Author :