Сватба донесе загуба на отбора на „Межда”

Boliarovo_futbolФутболният тим на Межда трябваше да преглътне служебна загуба в 20-ия кръг от първенството на „А” областната група. Състезател на „Межда” вдигнал сватба в деня, в който той и съотборниците му по програма приемаха състава на Болярово, а до разбирателство между двата клуба за пренасрочване на мача не се стигнало и резултатът е служебен – 0:3 в полза на „Ботев”/Болярово/.

Подпечаталият и теоретично титлата си още в миналия кръг тим на Общински футболен клуб „Елхово” не пропусна да прибави още три точки на сметката си и надигра „Победа” на негов терен с 0:3. Така елховци вече са с плюс 70 гола , тъй като дотук постигнаха 88 попадения, а позволиха само на 8 пъти техният вратар да вади топката от мрежата си.

За първенеца на Ямболска област обаче времето на истината ще дойде тепърва, на квалификациите за влизане в Югоизточната „В” група. ОФК „Елхово” не е играл в трета дивизия много-много отдавна, но дали и доколко президентът на клуба и кмет на община Елхово Петър Киров е готов да финансира с бюджетни пари отбора, предстои да се разбере.

В отминалия кръг „Искра” от Симеоново не се притесни от гостуването си в Кукорево на местния „Тракиец” и го надигра с 0:2.  При това положение се очертава надпревара до последния сигнал между „ Червена звезда”/Каменец/ и „Искра”, тъй като разликата между тях е съвсем малка – само две точки в повече за звездашите от стралджанското село.

Много нагъсто са съставите на Победа, Генерал Инзово, Болярово и Кукорево, те или са с равен брой точки, или разликата е от една точка, така че и при тях ще има тръпка до финала на първенството.

About the Author :