Сблъсък на опасен завой взе две жертви

pol elДвама души загинаха, а един е тежко ранен в катастрофа между лек автомобил и ТИР на първокласния път за Граничен пункт – Лесово.

Инцидентът е станал около 16,40 часа на 28 ноември на опасен завой след Елхово по пътя за Граничен пункт Лесово. Точно на завоя са се сблъскали челно лек автомобил Форд, който е пътувал към Елхово и български ТИР, движещ се към границата.

При сблъсъка на място са загинали 19-годишно момиче и 59-годишен мъж, които са пътували в лекия автомобил. Шофьорът – 32-годишен мъж от Сливен, е бил затиснат от вратата и се е наложило да се реже колата, за да бъде изваден. Той е с множество наранявания и травми, оказана му е лекарска помощ, но е в травматичен шок и с опасност за живота. Шофьорът на товарния автомобил не е с тежки наранявания.

Заради инцидентът пътят с часове беше затворен за движение за товарни автомобили, а леките се отбиваха по страничен път със стар каменен мост, който е опасен за тежките автомобили. От двете страни на опасния завой се образуваха километрични опашки от ТИР-ове.

През 2010 г. завоят беше пътният участък в страната, взел най-много жертви, тогава в три катастрофи загинаха петима души.

Шофьори коментираха, че вероятната причина за инцидента е мокрият път и неспазване на ограничението на скоростта, което е 40 км в час.

About the Author :

Leave a reply