Санирането ще служи за предизборната кампания на ГЕРБ, счита Атанас Мерджанов

DSC02880„Санирането на панелните блокове  ще се използва за предизборни цели от ГЕРБ”, това бе една от основните тези, изложени на днешната пресконференция на ямболските депутати от ” БСП-лява България”  Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов. „Ние не сме против санирането, но липсват ясни правила за начина, по който това ще стане, за конкурсите, за това кой ще плаща. Санирането ще струва на държавата 1 милиард лева, а тези пари ще станат и повече. Хората ще  ги платят в крайна сметка и това ще продължи поне 20 години, допълни говорителят на БСП Мерджанов.

Той изрази убеждение, че европейските граждани категорично отхвърлят неолибералния модел, както е и в България, но тук, в деня на изборите, хората решават да дадат вота си по модата, каза още Мерджанов.

Депутатът Карагьозов концентрира огъня по четворната управляваща коалиция върху Закона за образованието. Той заяви, че без да има оценяване от първи до трети клас, образованието на децата ще остане съвсем без контрол.  „Образованието е първата буква в обществото, според мен, а Закона, подготвен от ГЕРБ, ще нанесе големи вреди в него, обяви още народният представител. По тази тема и Мерджанов имаше остри критики, той счита, че в никакъв случай не бива да се търси равнопоставеност между общинските и държавните училища, и частните, каквато била една от идеите на законопроекта на ГЕРБ.

„Ако в този му вид Законът за просветата се приеме, той ще нанесе много тежки поражения”, каза още гласът на БСП.

About the Author :