Само местни представители в листата на „БСП – лява България”

DSC00728Само добре познати местни представители включва листата на „БСП – лява България” за предсрочните избори на 5 октомври. Това стана ясно на пресконференцията за представяне на листата.

Водачът Атанас Мерджанов е бил депутат в четири парламента – 38-то, 40-то, 41-то, 42-то Народно събрание. Беше председател на парламентарната група в последния парламент, член е на Изпълнителното бюро на БСП и е говорител на Националния съвет на БСП. Той е на 50 г., социолог по образование.

Вторият в листата е досегашният депутат Кирчо Карагьозов, който е юрист на 59 г. Член е на Адвокатска колегия – Ямбол. Членува в Изпълнителното бюро на Общински съвет на БСП „Тунджа”.

Трети е представителят на коалициянния партньор – председателят на Областният съюзен съвет на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” Иван Георгиев. Той е на 60 години, завършил е агроикономика и се занимава с частен бизнес. Общински съветник в община „Тунджа” във всички досегашни общински съвети.

На четвърта позиция е Катя Георгиева, на 42 г. по образование е ветеринарен лекар и финансов мениджър, в момента работи като производствен мениджър в частна фирма. Член е на Изпълнителното бюро на Общински съвет на БСП – Ямбол и е общински съветник в Ямбол.

На пето място е кметът на община Стралджа Митко Андонов, който е начело на общината от 2003 г. Той е на 56 г., завършил е икономика и управление настроителството.

На шесто място като представител на гражданската квота е София Минева. Тя е педаог по образование, на 62 г., работи като началник отдел „Хуманитарни дейности и европейски програми” в община Болярово.

На седмо място е най-младият участник в листата – 27-годишният Янко Добрев от Стралджа. По образование е политолог, работи като главен специалист в община Стралджа, член е на Националния съвет на Младежкото обединение на БСП.

На последното 8 място в листата е Елена Анева, психолог по образование на 58 г. Тя дълги години е кмет и кметски наместник на село Воден, член е на Националния съвет на Обединението на жените социалистки.

Амбицирани сме да победим на тези избори в Ямболски избирателен район, каза водачът Атанас Мерджанов. Той уточни, че всички от листата са от Ямболския край, няма пришълци, всички добре познават местните проблеми, достъпни са и са хора на диалога и комуникацията.

Кирчо Карагьозов обясни, че негова цел по време на тази кампания е да обясни на хората защо се е стигнало до предсрочни избори и да разясни отново какво иска за развитието на България БСП и какво им предлага.

Иван Георгиев подчерта, че ще направят необходимото коалицията да спечели по-голяма подкрепа в региона, защото през последните години лявата идея е загубила позиции в Ямбол и Елхово. Той даде за пример как областният град през последното десетилетие се е управлявал от некомпетентни политици, икономисти и управленци и изрази позиция, че не е нормално кметът да има толкова наказателни дела и дори присъди по някои от тях.

Като единствен представител в листата на община Ямбол Катя Георгиева заяви, че заедно с общинското ръководство възнамеряват в тази кампания да привлекат повече симпатизанти и ляво мислещи хора и повече разумни хора, разчитайки на обективните факти. Тя заяви, че не приема ширещото се внушение за предизвестения победител  в изборите и затова ще докажат, че в региона политическата им сила е истинската алтернатива.

Митко Андонов разясни, че досега четири пъти е бил номиниран за участник в листата на БСП, но три пъти е отказвал, но сега е решил да приеме предизвикателството. Той сподели, че 11 г. работи като кмет, а от 2001 г. в Стралджа не са губили избори, което е знак за доверие за работата, която вършат, но е време усилията да се насочат и на по-високо ниво, за да има по-голям ефект за хората.

София Минева заяви, че за нея е чест да участва в тази листа, защото осъзнава важността на тези избори за бъдещето на всички и ще положи максимални усилия.

Елена Анева се пошегува, че нейното място е първо от края на листата, но това още повече я вдъхновява да отдаде сили и възможности да спечелят повече мандати в Ямболски регион. Според нея БСП има идеи и воля да ги реализира и единствената се е доказала като партия, която решава социалните проблеми на хората. Тя напомни, че им трябва по-голяма подкрепа, за да не се превръщат отново в партия на компромисите по принуда, за да стабилизират България.

About the Author :