Само икономисти в ръководството на областна администрация

DSC08020 - КопиеРъководството на областна администрация се оказа, че е само от магистър икономисти.

Областният управител и неговите заместници са магистри по икономика, средната им възраст е 36,3 години. Димитър Иванов е завършил УНСС специалност „Икономика на търговията”, Волен Дичев също е учил в София – „Счетоводство и контрол” и „Икономика”, а Христо Колев е завършил „Финанси” и „Банково дело” в Стопанска академия в Свищов.

V.DichevaНай-младият в екипа – 32-годишният Волен Дичев е роден в Ямбол и е възпитаник на Езикова гимназия. Работил е като счетоводител, от 2014 г. е общински съветник в Ямбол, в последния Общински съвет беше председател на комисията по бюджет и финанси. Член е на ГЕРБ от 2011 г. Неженен.

 

H. KolevХристо Колев е на 40 години, също родом от Ямбол, възпитаник на Математическа гимназия. Работил е като счетоводител, банков служител, бил е част от бюджетния отдел на община Ямбол, но от 2015 г. е в производствения сектор.

На последните избори и бил член на Районната избирателна комисия. Семеен с три деца. Член е на партия „Атака” от 2005 г.

Двамата икономисти ще си поделят бюджетните ресори и контрола на решенията на общинските съвети, съобщи областният управител Димитър Иванов.

Волен Дичев ще отговаря за транспорт, държавната собственост, ще бъде зам.-председател на Щаба по бедствия и аварии. Христо Колев ще отговаря за бюджет, екология, младежки дейности, спорт и култура.

About the Author :

Leave a reply