Само за изминалото денонощие на 14 сигнала за пожари в областта са се отзовали дежурните екипи на РД “ПБЗН“. Областна дирекция на МВР – Ямбол призовава за повишено внимание и спазване на мерките за пожарна безопасност

 

Ямбол, 10.08.2022 г.

През изминалото денонощие дежурните екипи на РД “ПБЗН“ са се отзовали на 14 сигнала за пожари в областта. В десет от случаите са горели  сухи треви и и храсти – без загуби.

В ямболския комплекс „Г.Бенковски“ са горели два контейнера за боклук, а екипи от РСПБЗН Елхово са посетили инцидент с газова бутилка и пожар в лек автомобил. Няма постръдали хора.

По- големи са пожарите в лесопарк „Боровец“, разгърнати на обща плащ около 50 декара и този в ляво на пътя Ямбол – село Веселиново, обхванал площ от около 40 декара. Прожарогасителните дейности в тези райони  продължиха около три часа с участието на общо четири специализирани пожарни автомобила и дежурните огнеборци от РСПБЗН – Ямбол, екипи община Ямбол и от Регионална дирекция по горите.

Областна дирекция на МВР – Ямбол призовава за повишено внимание и спазване на мерките за пожарна безопасност. Не палете огън на открито!

About the Author :