Само един кандидат за шеф на просветния инспекторат

IMG_8963Един единствен кандидат има за поста началник на регионалния просветен инспекторат и това е Пенка Илиева. Срокът, определен подаване на документи  за вакантното място от Министерството на науката и образованието, изтече в понеделник, 10 март, но наплив от желаещи да управляват просветните дела в Тунджалъка няма.
Според „Делник”, обясненията може да са две-или кандидатурата на Пенка Илиева прави нещата ясни, далеч преди просветното министерство да види концепцията за развитието на образованието в Ямболска област и да проведе интервюто с единствения кандидат, или заплатата изглежда малка на имащите амбиции за този пост.
Ако се счита, че Пенка Илиева е предизвестеният нов началник на просветния регионален инспекторат, това вероятно идва от факта, че тя е близка до партията мандатоносител БСП, излъчила за премиер Орешарски.
Другият вариант е обявената заплата –между 500 и 1900 лева, да се счита за ниска. Таванът на това възнаграждение е сложно да се достигне, с делегираните бюджети директорите на  големи  училища получават солидни заплати, а пък и самият пост на шеф на просветата е твърде ветровит.

About the Author :