Само БСП с ясни кандидати за местния вот в Ямболско

Само 22 дни остават до старта на предизборната кампания за местните избори, а яснотата около кандидатите за кмет на петте общини в Ямболска област все още е мъглява.

Единствено БСП има одобрени от Националния съвет на левицата кандидати и в петте общини, които бяха издигнати на общинските конференции.

chelenВ Ямбол кандидатът на коалиция „БСП за България“ е общинският председател на БСП Катя Георгиева, която успя за две години да направи от левицата  в града ярка опозиция.

Общинската конференция на ГЕРБ издигна областният лидер Георги Славов за четвърти мандат като единствен кандидат за кмет на Ямбол още на 29 юли, но Изпълнителната комисия на ГЕРБ още мисли дали да го одобри.

Без да го е обявил все още официално, бизнесменът Валентин Ревански също активно работи да се кандидатира като независим кандидат-кмет на Ямбол, подкрепен от партии. На този етап вероятно ще го подкрепи АБВ, защото при посещението си в Ямбол Румен Петков го намекна, но не го оповести официално. Говореше се и за подкрепа от други партии, но какво в крайна сметка ще се случи, тепърва предстои да видим.

Кандидат за кмет в Ямбол вероятно ще имат и „Да, България“, но и те все още не са го оповестили официално.

G. GeorgievВ община „Тунджа“ са ясни двама кандидати. Националният съвет на БСП одобри успешния си кмет Георги Георгиев като кандидат за пети мандат.

На този етап сигурен негов конкурент ще бъде Иван Йоргов, издигнат от АБВ. Припомняме, че той беше кандидат за кмет на община „Тунджа“ от ГЕРБ в мандат 2011-2015 г. и точно тогава победата на Георги Георгиев беше най-категорична.

Общинската конференция на ГЕРБ в „Тунджа“ издигна като кандидат общинския си лидер Атанас Христов, но и той все още не е одобрен от Изпълнителната комисия на партията.

smВ община Елхово одобреният кандидат на БСП е общинският председател на левицата Стоянка Маджарова.

Предложеният кандидат на ГЕРБ е досегашният кмет Петър Киров, но и за него няма данни да е получил благословията на Изпълнителната комисия.

Проблемът там е, че левите избиратели може да бъдат раздвоени, защото Димитър Загоров, който се отказа да бъде съветник от БСП, се кани да се кандидатира като независим.

ykВ Стралджа кандидатът за кмет на БСП е земеделският производител Йордан Койчев, известен повече с биволовъдната ферма в Лозенец.

Негов основен опонент ще бъде сегашният кмет Атанас Киров, издигнат от коалиция „Промяна“, в която влизат АБВ, „Атака“ и Земеделски народен съюз.

ГЕРБ са издигнали отново като кандидат за кмет Росица Стоева, но и тя все още няма одобрение.

h. HristovВ Болярово БСП отново залага на успешния си кмет Христо Христов, издигайки го за рекорден седми мандат.

ГЕРБ този път издига Петър Петров като кандидат за кмет на крайграничната община, но все още официално това не е утвърдено.

Тези местни избори се очертава да бъдат оспорвани и интересни, особено в Ямбол и Елхово, но всичко остава все още в хипотезите, докато официално не станат ясни всички кандидати.

Диана Иванова

About the Author :

1 Comment to “Само БСП с ясни кандидати за местния вот в Ямболско”
  • анонимен
    September 4, 2019 - Reply

    С какво е успешен кметът на Болярово? Че за 24 години кмет ,не отвори баните в Ст. Караджово. Че има най-високата безработица в Ямболска област-16,2%, и то посред лято.Че едно сериозно производство не привлече в общината си този ,,успешен,, кмет. Всички от БСП плюят по град ЯМБОЛ,а благодарение на ЯМБОЛ ,областта е НА 10-то място в България,с безработица 5,1 %,по-ниска от средното за страната,а само в община ЯМБОЛ е 2,7%–една от най-ниските в България.

Leave a reply