Рязко е спаднал напливът към РЗИ за направления за PCR-тест, продължават да излизат положителни проби на лекари

Ямбол, 2.12.2020 г.

Рязко е спаднал днес напливът към РЗИ – Ямбол за проби и направления за PCR-тест, научи „Делник“, което най-вероятно се дължи на издаването на направления за PCR от личните лекари. Не всички от тях са електронни, но въпреки това личните лекари започнаха да издават направления, а не да пращат пациентите със симптоми към РЗИ. За сравнение – днес са направени само 12 проби и са издадени 8 направления, докато в понеделник пробите са били 70, а направленията над 20, вчера пробите са били 43, отделно са издадени и направления.

Всеки ден продължават да излизат положителни проби на лекари. Сред последните новозаразени са лекар от Второ вътрешно отделение и хирург от ямболската болница. Отново има учители, касиери в учебни заведения, работници в „Миролио“, в ТЕЦ – овете и в ремонтна фирма, работеща в ТЕЦ „Марица изток“ и много други.

Според Единния информационен портал положителните проби през изминалото денонощие са 76, а диагностицираните – 2394. В регистрите на РЗИ към 16 часа бяха регистрирани 2473 с положителни проби, което е със 79 повече. Активните случаи от тях са 1456. На домашно лечение са 1347, хоспитализираните са 109. Излекувани от заразата са 931, починалите са 86, с един повече от предходния ден. Мъж на 62 г. от Ямбол е последната жертва на Ковид 19.

Под карантина са 1235 души.

About the Author :

Leave a reply