Ръкоположиха д-р Диманов в Дом Стари хора

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 4 март сутринта стана „смяната на караула” в ямболския Дом Стари хора. Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Неда Бъчварова представи на персонала на социалното заведение новия шеф, д-р Панайот Диманов, чиято заповед за назначение бе подписана от кмета на Ямбол още на 1 март, събота.
Заради празничните дни пристигането в директорския кабинет на бившия шеф на държавата болница „Свети Панталеймон” бе отложено, но днес видният активист на ГЕРБ  вече е на новото си работно място, научи „Делник” от високопоставена фигура в Бялата къща.
Досегашният директор на Дом Стари хора Милко Димитров става заместник-директор. Освен Дома за хора от третата възраст, в тази социална институция е и Домашният социален патронаж, който  има  грижата за около 200 души на територията на града ни.
Дом Стари хора-Ямбол е четвъртият по брой места в България, той има възможност да приеме 202 възрастни хора. Молбите за настаняване в края на миналата година бяха  около 200, така е от дълги години, но социалното заведение не може да “поеме” толкова много потребители.

About the Author :