Ръкоположиха д-р Диманов в Дом Стари хора

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 4 март сутринта стана „смяната на караула” в ямболския Дом Стари хора. Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Неда Бъчварова представи на персонала на социалното заведение новия шеф, д-р Панайот Диманов, чиято заповед за назначение бе подписана от кмета на Ямбол още на 1 март, събота.
Заради празничните дни пристигането в директорския кабинет на бившия шеф на държавата болница „Свети Панталеймон” бе отложено, но днес видният активист на ГЕРБ  вече е на новото си работно място, научи „Делник” от високопоставена фигура в Бялата къща.
Досегашният директор на Дом Стари хора Милко Димитров става заместник-директор. Освен Дома за хора от третата възраст, в тази социална институция е и Домашният социален патронаж, който  има  грижата за около 200 души на територията на града ни.
Дом Стари хора-Ямбол е четвъртият по брой места в България, той има възможност да приеме 202 възрастни хора. Молбите за настаняване в края на миналата година бяха  около 200, така е от дълги години, но социалното заведение не може да “поеме” толкова много потребители.

About the Author :

3 Comments to “Ръкоположиха д-р Диманов в Дом Стари хора”
 • кирова
  March 4, 2014 - Reply

  До сега Милко Димитров се справяше с дома перфектно! защо пак се назначават така “от въздуха”?! Д-р Диманов е по-необходим на болницата!
  Добър специалист, а нали има недостиг на лекари?
  Дано с помощта на г-н Димитров всичко си е така добро, както до сега!Успех!

 • Стефанов
  March 5, 2014 - Reply

  Диманов е изгонен от болницата, но като услужлива маша на Герб е ценен кадър и затова на всяка цена кмета го намести на важно общинско место, от където може да се дои много и там ще стане куче влачи диря няма. Той е много ОПИТЕН в това отношение и много ОПАСЕН, изобщо “КВАЛИФИЦИРАН МЕНИДЖЪР”. Тежко и горко на персонала от Дом стари хора, че и на клиентите на тази институция. Ще поживеем – ще видим, но дано не стане късно. А защо не е в болницата, въпреки че има нужда от лекари, ами защото е ГУЗЕН И ОПЛЕСКАН. Да се провери как в тази финансова криза, с големи заеми от кмета, на това звено към община Ямбол излишно се назначава към длъжността директор и зам. директор. Как оформиха заповедта за освобождаване /понижаване/ на бившия от директор на зам. директор, той наказан ли е или така е удобно, без конкурс и както винаги погазване на КТ. Излишни са двама ръководители, но поговорката е Герб НАМЕРИ НА ЧОВЕК РАБОТА е вярна.

 • Иванов
  March 5, 2014 - Reply

  Д-р Диманов сигурно ще се обгради със свои хора, но ще изчака да мине време да не стане скандал, че прави чистка. ПЕРСОНАЛА ДА БЪДА СПЛОТЕН И ДА НЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ГО АТАКУВАТ, защото тези от Герб действат с РОГИТЕ НАПРЕД, НО МОЖЕ НЯКОЙ ДЕН ДА ГИ СЧУПЯТ. ВЪЗМЕЗДИЕ ВИНАГИ ИМА.

Leave a reply